4
tjockkorvar (ta starkare korv om du vill ha lite hetta)
200 g
färskost (Philadelphiaost)
1 knippe
hackad salladslök eller 1/2 tunt skivad purjolök
200 g
riven ost (gärna med mycket smak)
1/2 dl
hackad smörgåsgurka
3 tsk
dijonsenap
salt & peppar
Sås
3 dl
grädde
1 dl
creme fraiche
2 msk
chilisås
salt & peppar
Topping
Chiliflakes
Beskrivning
1) Skär ett snitt längs med varje korv. Det ska vara ganska så djupt så att du får plats med mycket fyllning. Lägg dem i en ugnsfast form.
2) Blanda färskost, salladslök (eller purjo), riven ost, hackad smörgåsgurka, senap, salt och peppar. Det blir en rätt tjock röra av det hela. Fyll korvarna med röran.
3) Såsen: Blanda grädde, creme fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll allt över korven.
4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Smula på lite chiliflakes uppepå till den som vill ha lite mer hetta. Ät detta till grönsallad, pasta eller potatismos.
4 tjockkorvar (ta starkare korv om du vill ha lite hetta). 1) Skär ett snitt längs med varje korv. Det ska vara ganska så djupt så att du får plats med mycket fyllning
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Gratinerad tacokyckling. Godmorgon allesammans. Hoppas ni alla fått en god natts sömn och vaknat upp till en lika underbart solig torsdagsmorgon som jag
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Gratinerad kyckling i basilikasås. Hej hej. Long time no see som man säger. Nja, så vansinnigt längesedan är det ju inte, men jag hoppas hursom att allt är bra med er där ute i vintersverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.