Jag smaksatte med Nicolas Vahé parmesan/basilika salt, riven parmesan och färsk timjan, mums. Jag åt mina avokadon tillsammans med knaperstekt bacon och frukt
färska basilikablad. Som vi frossar i grönsaker, frukter och bär just nu, det är nästan så att vi börjar oroa oss för det snart ska gro ur öronen på oss istället för ur krukorna på vår balkong
Sen strör du på kanel och river över lite färsk mynta. Köpte på mig lite aprikoser härom dagen, man får passa på nu när det är säsong och frukten är så billig
Rätten går att servera både kall och gratinerad, men vi åt den kall. En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Finhacka pepparfrukten och strö ut över frukten. 1 färsk ananas, eller på burk. 1 färsk mango, eller frysta mangotärningar. 0,5 röd pepparfrukt. 1 färsk ananas, eller på burk. 1 färsk mango, eller frysta mangotärningar. 0,5 röd pepparfrukt
Skölj frukten. Lägg all frukt i en liten ugnsform. 4 färska fikon. 1-2 msk färsk mynta. Blanda ihop alla ingredienser till mascarponekrämen och ställ in i kylskåpet
Färska jordgubbar eller annan frukt eller bärGör så här. Köttet blev så mört och gott och tillsammans med alla rotfrukter, gifte sig alla smakerna, om man gillar massa vitlök förstås Har ni idétorka och vill ha något snabbt, smidigt och enormt gott är denna rätten helt perfekt
Rör ned äggvitebitarna, frukten, ärtorna och sellerin. 1 msk rapsolja1 msk kinesisk soya1 msk osötad senap2 msk finhackad färsk/fryst persilja1 tsk torkad timjanSätt ugen på 175°. Olivfougasse med rosmarin och timjan, 2 stora bröd (nästan en hel plåt)1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade125-150 g urkärnade, hackade svarta oliver325 g ljummet vatten10 g färsk jäst300 g vetemjöl75 g rågsikt75 g grahamsmjöl25 g olivolja10 g havsalt2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanGarnering. 1 ½ msk olivolja2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanflingsaltStek den gula löken i lite olivolja tills den blivit mjuk. Parmesangratinerad sparris med pinjenötter, 10 bufféport. eller 4 förrätter (servera då tillsammans med tex ruccola och lufttorkad skinka)2 knippen färsk grön sparris100 g riven parmesanost70 g pinjenötterVärm ugnen till 225°. 2 msk finhackad färsk. 10 g färsk jäst. 2 msk hackad färsk rosmarin. 1 msk färsk timjan. 2 msk hackad färsk rosmarin. 1 msk färsk timjan. 2 knippen färsk grön sparris
Toppa med färsk timjan och servera med pasta, sallad eller bröd. Köpte på mig lite aprikoser härom dagen, man får passa på nu när det är säsong och frukten är så billig
Detsamma gäller med frukten, ta i vad du har hemma och vad du tycker om. Lägg kyckling eller kassler i en ugnsform och strö över fruktbitarna och paprika
Skiva frukten och varva den i portionsformar eller en stor gratängform. Strö blandningen över frukten och gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg