Gratäng med rotfrukter och Nötfärs
frufur
frufur

Gratäng med rotfrukter och Nötfärs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 2 små Palsternackor (150g)
  • 1 Sötpotatis (150-200g)
  • 5 Medelsmå Potatisar (200g)
  • 3-4 dlmatlagningsgrädde
  • 1 gul lök
  • 750 gnötfärs
  • 250 gkörsbärstomater
  • 75 g (halvt Paket) Hårdost, Kville cheddar
  • 0.75 dl Soja, lite salt, Lite svartpeppar

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär palsternacka och potatis i skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rotfrukterna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Häll över grädden och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

    2. Skala och finhacka löken. Stek lök och färs i en stekpanna tills de fått fin färg. Häll över 2/3dl soja och krydda med 1/2 tsk salt och 3 krm peppar. Låt puttra 2–3 min.

    3. Halvera tomaterna. Riv osten.

    4. Ta formen ur ugnen och häll över färsen. Strö över tomater och ost. Gratinera ytterligare ca 10 min. Servera eventuellt gratängen med sallad

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.