1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär palsternacka och potatis i skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rotfrukterna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Häll över grädden och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
2. Skala och finhacka löken. Stek lök och färs i en stekpanna tills de fått fin färg. Häll över 2/3dl soja och krydda med 1/2 tsk salt och 3 krm peppar. Låt puttra 2–3 min.
3. Halvera tomaterna. Riv osten.
4. Ta formen ur ugnen och häll över färsen. Strö över tomater och ost. Gratinera ytterligare ca 10 min. Servera eventuellt gratängen med sallad
När det börjar koka igen så blanda i skålen med kyckling och grönsakerna. Var väldigt seg idag och visste inte riktigt vad jag skulle äta efter träningen men så slog det mig
Vi käkade gratängenmed lite färska grönsaker och oliver. Jag har flera gånger läst receptet på den här gratängenoch tyckt att den verkat ganska god men jag har inte kommit mig för att testlaga den förrän nu
Jag är dock inte lika förtjust i det, dels är det lite mer bestyr än att ugnsbaka den och dessutom drar paneringen åt sig ganska mycket fett, så därför blev gårdagens middag en gratängmed rödspätta och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.