Gratäng med kyckling, bacon och purjolök
catrineyngbro
catrineyngbro

Gratäng med kyckling, bacon och purjolök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • kycklingfiléer 4 st
  • bacon 1 paket
  • bit purjolök 15 cm
  • salt & peppar
  • smör
  • Sås
  • creme fraiche 2.5 dl
  • chilisås 3 msk
  • curry 2.5 msk
  • mörk soya 1 msk
  • pressad vitlök 1 st
  • riven ost efter smak
  • nachos 20 st

Beskrivning

    En god och väldigt snabb gratäng! Tips: Det går lika bra med fläskfile i stället för kyckling.

    35 min Kyckling 4 port.
    Skriv ut
    Spara
    Gilla (3) Inköpslista
    Gör så här
    1
    Strimla baconet och hacka purjolöken och lägg i en ungsform.

    2
    Strimla kycklingen och bryn lätt i smör, salta och peppra. Lägg kycklingen på bacon/purjoblandningen.

    3
    Rör ihop alla ingredienser till såsen i en skål och häll över kycklingen.

    4
    Krossa tortilla chipsen och strö över. Toppa med riven ost.

    5
    Grädda i ugn 225 grader tills osten fått fin färg.

    6
    Servera med ris och grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.