Grönpepparsås med konjak recept

Grönpepparsås – recept

Grönpepparsås – recept

Gå i med dijonsenap och grädde. av med mer grönpeppar och salt. 3 msk konjak. Bryn smöret och lägg i lök och grönpeppar
Grönpepparsås

Grönpepparsås

4 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 msk grönpeppar i lag 2 msk konjak 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde 1 tsk majsstärkelse 1 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Smaka av med salt & svartpeppar och ev red med maizena för tjockare sås. Häll på vatten, kalvfond, rödvin och konjaken
Älgbiff med grönpepparsås

Älgbiff med grönpepparsås

Slå på kalvfonden, konjak och häll i l vatten låt koka upp. Här i afton  gjorde stekte jag älgkött i skivor med ugnsrostad delikatesspotatis och denna goa men inte den kalorisnålaste sås
Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsåsmed stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp
Konjak- och grönpepparsås

Konjak- och grönpepparsås

4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Smaka av med salt och strö över persilja. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp
Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min. Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min. ev 1 msk konjak
Fläskkotletter i grönpepparsås

Fläskkotletter i grönpepparsås

1 tsk konjak. 1 tsk konjak. Ingredienser. fläskkotletter. smör. 2 schalottenlökar. 1 msk torkad grönpeppar. 6 dl vispgrädde
God filé i grönpepparsås

God filé i grönpepparsås

Blanda grädden med senap, soja och konjak och häll i stekpannan och låt den blanda sig med stekskyn. Mosa grönpepparen med en gaffel och lägg på varje köttskiva
Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min. Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min. ev 1 msk konjak. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g ankbröst 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör Grönpepparsås. 2 msk grönpeppar i lag 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk kalvfond 1 tsk dijonsenap ½ tsk kinesisk soja ev 1 msk konjak
Hängmörad biff med grönpepparsås

Hängmörad biff med grönpepparsås

Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor - gör det inte under fläkten. Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera
Nyårs meny

Nyårs meny

Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile medgrönpepparsås o potatisgratäng. Smaka av medkonjak. då e den medium
Anka

Anka

Ingredienser, 4 port Kalorier 600 g Ankbröst Sök 1 tsk Salt Sök Smör Sök Grönpepparsås 2 msk Grönpeppar Sök 2 dl Grädde Sök 2 msk Kalvfond Sök 1 tsk Senap Sök 1 tsk Soja Sök 1 msk Konjak Sök
Hjortfärsbiffar med grönpeppar

Hjortfärsbiffar med grönpeppar

Dessa biffar som vi åt medgrönpepparsås blev riktigt saftiga och goda. Grönpepparsåsen har jag inte fått receptet på ännu så det får vänta nån dag innan det publiceras