Slå på kalvfonden, konjak och häll i l vatten låt koka upp. Här i afton gjorde stekte jag älgkött i skivor med ugnsrostad delikatesspotatis och denna goa men inte den kalorisnålaste sås
För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsåsmed stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min. Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min. ev 1 msk konjak
Blanda grädden med senap, soja och konjak och häll i stekpannan och låt den blanda sig med stekskyn. Mosa grönpepparen med en gaffel och lägg på varje köttskiva
Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min. Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min. ev 1 msk konjak. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g ankbröst 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör Grönpepparsås. 2 msk grönpeppar i lag 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk kalvfond 1 tsk dijonsenap ½ tsk kinesisk soja ev 1 msk konjak
Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor - gör det inte under fläkten. Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera
Dessa biffar som vi åt medgrönpepparsås blev riktigt saftiga och goda. Grönpepparsåsen har jag inte fått receptet på ännu så det får vänta nån dag innan det publiceras