Bra att fixa innan man börjar med såsen. Låt krossad grönpeppar fräsa med smöret i en kastrull. Smaka av med salt och låt koka ca 10 minuter tills såsen tjocknat
Grönpepparn anväde jag för att göra en grönpepparsås. Det är alltid roligt att prova på något nytt och jag har aldrig använt grönpeppar tidigare men igår skedde det
Receptet är hämtat från tidningen Allt o mat men med lite modifiering från mig. Receptet på kakan skulle servera till en oxfilé, men när man med en fin älgbiff och en underbart god rödvinsky till blev det bättre än bäst
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
Gjorde mumsiga kotletter medgrönpepparsås för ett tag sedan. I med rubbet och låt koka ihop. Grönpepparsås3 msk hackad shalottenlök25 g smör0,5 dl grönpeppar i lag3 dl kraftig kalvbuljong3 dl gräddesalt och pepparev en skvätt konjakHacka löken och fräs i smör
Älgbiff. Till det goda köttet gjorde jag ett kryddsmör och ugnsrostade småpotatisar med timjan. Älgbiff. Köttet kryddade jag med salt och svartpeppar och stekte några minuter på varje sida i en het panna i smör och rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.