4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Nu finns det en massa god grönkål i affärerna. Jag bakade en paj med grönkål och ädelost. Skölj och skär bort den hårda stjälken från grönkålen och hacka den i bitar
Tina och hacka grönkålen. Lägg grönkålen i pajskalet. Häll det över grönkålen. 500 g grönkål. Pajdeg. Blanda samman 100 g smör, vetemjölet, gramhamsmjölet och vattnet i matberedaren till en pajdeg
Grönkålspaj med valnötter, hur smarrigt låter inte det. Och som om att det inte räckte med grönkål och valnötter i pajskalet så har vi dessutom lagt ner en smakrik ost, Västerbottensost för vår del, för att höja smaken ytterligare ett snäpp
En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Denna har underbar fyllning av grönkål, valnötter och västerbottensost – smakrik och god med julkänsla
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspaj med mandel och lagrad herrgårdsost