Grönkålspajmed valnötter, hur smarrigt låter inte det. Hallå därute alla kålmaskar och kålgillare, idag har vi en paj som med all säkerhet kommer att falla er i smaken
Grönkålspajmed valnötter och västerbottensost. En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Varför inte njuta den så här dagarna innan jul tillsammans med en god rödkålssallad (blir garanterat färgstarkt och vackert på tallriken)
Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med
Inlägget Grönkålspajmed chévreost och valnötter dök först upp på Healthspiration. Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det
Ingredienser Pajskal 125 g Smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Vatten 150 g färsk grönkål 1 st stor gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar 3 st Ägg 1
I år blev det därför en nyttig grönkålspajmed chèvreost och valnötter. Men med tanke på hur många veckor efter som jag brukar få äta resterna av dessa, valde jag i år att endast göra en huvudrätt och sedan frossa i alla goda tillbehör så som brysselkål, vörtbröd och ostar
Smula över fetaosten och toppa med mandelspån. Skala och dela lökarna på mitten och skär tunna skivor. Skär av de grova stammarna på grönkålen och hacka i mindre bitar
Fyll pajskalet med blandningen och strö över resten av osten. I mitt fall är det vegoskinka förstås men även om du äter ”vanlig” kommer här ett tips på vad du kan göra med biten som är över
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspajmed mandel och lagrad herrgårdsost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.