Det finns få saker som är så misshandlade som gröna ärtor. 3 portioner spaghetti eller annan pasta. Det är visserligen bättre än ”ärthjärna”, men säkrast är väl att gömma det här blogginlägget… 3 portioner spaghetti eller annan pasta
400 g spaghetti. 1200 g gröna ärtor (frysta). 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g kokt skinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde
Den finns i en grön mungbönvariant också, vilken är toksmaskig den med. Vill ni hur som helst göra en visit i Food Heaven ni med – laga denna ljuvliga spaghetti med lax- och saffranssås