5st fänkål. 5st fänkål. Stekt torsk med gräddstuvad savoykål och krispiga rotsaker. Svensk husmanskost som är lyxig nog att servera som huvudrätt i en 3-rättersmeny
citronsaft, hackad vitlök, fänkålsblast, svartpeppar. Ungsstekt fjällröding med gräddstuvade currygrönsaker och physalis (2 pers) Det här receptet handlar egentligen varken om fisk eller grönsaker utan om det lilla gula bäret med det latinska namnet physalis. en hel fjällröding på ca 500 g, saften av ½ citron, 2 vitlöksklyftor (hackade), fänkålsblast, salt och peppar. 1 fänkål, 1 morot, ½ röd paprika, 1 gul lök, 1 dl grädde, ½ dl vatten, 1 tsk grönsaksbuljongpulver, 1 msk Noilly Prat, 1 msk rapsolja, ½ färsk chili, en nypa curry, ev salt. 1 fänkål
Gräddstuvade grönsaker, exempelvis vitkål eller spenat. fräs exempelvis squash, aubergine, fänkål eller andra grönsaker du gillar i smör, salta och peppra