TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Gräddkarameller. Gräddkarameller. Ja jag säger då bara mmm. Det förklarar väl ganska bra hur de smakar. -). Gjorde dessa plus geléhallon & polkagrisar igår & dessa åkte med mej hem för de blev mina favoriter
Blanda socker, grädde och sirap i en hög gryta (ca 3 liter). Sätt i en hushållstermometer. Koka blandningen kraftigt utan lock tills temperaturen är 150°C, 12-15 min