Gräddkarameller recept

Så gör du julens bästa gräddkarameller

Så gör du julens bästa gräddkarameller

TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Gräddkarameller

Gräddkarameller

Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Gräddkarameller

Gräddkarameller

Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
De allra godaste gräddkaramellerna!

De allra godaste gräddkaramellerna!

Gräddkarameller. Gräddkarameller. Ja jag säger då bara mmm. Det förklarar väl ganska bra hur de smakar. -). Gjorde dessa plus geléhallon & polkagrisar igår & dessa åkte med mej hem för de blev mina favoriter
Två nya favoriter av Chokladpraliner

Två nya favoriter av Chokladpraliner

Okej, jag & choklad. Jag älskar ju typ 99% av all choklad som finns i världen men idag har jag hittat två nya favoriter till min samling
Julgodis #1 saltlakritsfudge

Julgodis #1 saltlakritsfudge

Vill man ersätta lakritsen med något annat så som gräddkarameller eller liknande går det också bra. Äntligen advent

Tjong - gräddkarameller

Blanda socker, grädde och sirap i en hög gryta (ca 3 liter). Sätt i en hushållstermometer. Koka blandningen kraftigt utan lock tills temperaturen är 150°C, 12-15 min