Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Gräddkarameller. Gräddkarameller. Ja jag säger då bara mmm. Det förklarar väl ganska bra hur de smakar. -). Gjorde dessa plus geléhallon & polkagrisar igår & dessa åkte med mej hem för de blev mina favoriter
Blanda socker, grädde och sirap i en hög gryta (ca 3 liter). Sätt i en hushållstermometer. Koka blandningen kraftigt utan lock tills temperaturen är 150°C, 12-15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.