LinkedInTwitterE-postFacebookGooglePinterestSkriv utGillaGilla Laddar. Polkagrisar, gräddkarameller och så har Michael gjort en alldeles egen variant av Alladin som bara innehåller den redan saknade Trillingnöten
Tjong gräddkola. Ju flitigare du drar, desto finare blir den färdiga tjongen. tjong karamellerna i florsocker för att minska risken för att dem klibbar ihop
Koktid 15-20 min. Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Koktid 15-20 min. Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Detta är ännu en av min fasters paradgodisar, dessa och polkagrisar gjorde hon året runt. Det är inte hennes recept men det smakar likadant som jag minns den
TJONG. Tjong kokas på samma sätt som mjuk kola, men till en högre temperatur. Tjong. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna
-). Gräddkarameller. Gräddkarameller. Ja jag säger då bara mmm. Det förklarar väl ganska bra hur de smakar. Gjorde dessa plus geléhallon & polkagrisar igår & dessa åkte med mej hem för de blev mina favoriter
Lite ungefärliga mått i receptet så här får ni smaka er fram till ert eget slutresultat, någon vill kanske ha mer tjong i såsen och då tar man mer senap, andra vill ha mer sälta och kan då ta mer bacon och fond i
Tjong i med det bara. Det var tur - nu älskade de både köttet och såsen. En timmes koktid är nästan för lite, ta gärna i lite mer, en halvtimme- timme till gör ingen skada
Använd en lagrad ost för extra tjong i smaken, persiljan går utmärkt att byta dill örtkompisen dill om du föredrar det och grädden tar du den du brukar använda dej av
Som smaksättning i lagen har vi rosmarin, vitlök och lagerblad, ibland låter vi även någon bit chili slinka ner för lite hetta och tjong i smaken, men det är en smaksak och helt valfritt
Hettan i grytan är absolut inte av öronrykande sort, då hade fru M protesterat hej vilt här i köket, så de av er som vill ha mera tjong i grytan får tillsätta den på eget bevåg
tjong. Med olivolja och en somrig kyckling- och potatissallad. Kort resumé. Jag provar enkla bröd att baka lata sommardagar när man inte har tillgång till en massa bakapparater som degblandare, vågar och annat
Gillar du det hett så kan du välja en chutney med tjong i, tycker du syrligt är bäst kan du ta en smaksatt med lime och föredrar du sötman i den vanliga mango chutneyn så är det den vägen du ska gå
De passade så otroligt fint ihop, sältan från kaprisarna tillsammans med de sötare betorna som fått en syrlig tjong från citronmarianden, ja det blev som skönsång i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.