Gräddbollar
Helena Toftling
Helena Toftling

Gräddbollar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smeten
  • 4,5 dl strösocker
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1,5 msk gelatinpulver
  • 1,5 dl kokhett vatten
  • Garnering
  • 2 dl kokos
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet.

    2. Blanda gelatinet och det kokheta vattnet i en kastrull.

    3. Häll den varma gelatinblandningen i sockerblandningen och vispa kraftigt med en elvisp tills massan är vit och fluffig.

    4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

    5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.

    6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.

    7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna ett par timmar. Förvara övertäckta i kylskåp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.