Godaste Julkakan
ke_gb
ke_gb

Godaste Julkakan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200. gr. Sötmandel
  • 200. gr. smör rumstempererad
  • 2,5 dl. strösocker
  • 1/2. tsk. salt
  • 6. st. ägg
  • 130. gr. vetemjöl
  • 1. tsk. bakpulver
  • rivet skal av en 1/2 citron
  • 1. tsk. mald kanel
  • 200. gr. grovt hackad mörk choklad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175˚. Mal mandeln fint i kvarn.

    2.Rör smöret pösigt tillsammans med socker och salt. Tillsätt sedan äggen en i taget och rör om noga, efter varje ägg.

    3. Blanda mjöl bakpulver och kanel, tillsätt dEtta undEr omrörning samt det rivna citronskalet och mandeln ovh frän hackade chokladen.

    4. Skrapa ner smeten i en smord och bröad sockerkaksform, 1 1/2 liters.form. Grädda i 50-60 minuter..Prova med sticka om den är klar. Lägg aluminiumfolie på kakan under sista delen av gräddningen så den inte blir för mörk.

    5. Kakan är hållbar länge i kylen om den får ligga i en plastpåse.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.