Glutenfria Chocolate Chip Cookies
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Glutenfria Chocolate Chip Cookies

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl (100 grams) mandelmjöl
  • 1,7 dl (32 grams) kokosmjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 7 msk (98 grams) kokosolja utan smak. (Om din kokosolja är flytande – sätt den en stund i kylen tills den får en fast konsistens.)
  • 2,5 dl kokossocker
  • 6 msk (98 grams) mandelsmör i rumstempemperatur
  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 stort ägg i rumstempemperatur (eller 1 chia egg)
  • 2,5 dl (170 grams) grovhackad mörk choklad

Beskrivning

    Blanda mandelmjöl, kakaopulver, kokosmjöl, bakpulver och salt i en skål.
    Vispa ihop den hårda kokosoljan med sockret med en elektrisk visp.
    Lägg till mandelsmöret, vaniljextraktet och vispa en stund till.
    Lägg till ägget och vispa.
    Lägg till mjölblandningen tills du har en jämn, slät smet.
    Lägg till chokladbitarna och knåda in dem med händerna.
    Låt smeten stå i kylen 1 timma tills den hr stelnat.
    Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
    Rulla ut 8st bollar och lägg på pappret. Degen kan vara lite smulig, men använd händerna och platta ut bollarna tills du får en rund, platt, fin form som är ca. 9cm i diameter.
    Sätt in i ugnen ca. 11-14 minuter för en mjukare kaka och några minuter längre för en krispig kaka.
    Låt svalna på plåten så att kakorna får hårdna.
    Förvara i lufttät behållare i kyl eller frys.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.