I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut. Inlägget Pizza på ostbotten med pizzasallad- glutenfri, lchf dök först upp på Clean Eating by Annika
Pizzadegen är kul att tillaga då den bara rörs ihop och inte behöver jäsa, sedan häller man ut den på en bakplåt med bakplåtspapper och förgräddar den lite innan fyllningen läggs på
Kavla ut pizzabotten tunt och vik upp en liten kant runtom så fyllningen håller sig på plats. Tillsammans med en färdig glutenfripizzabotten och en burk ansjovis, som jag också hittade i gömmorna, blev det en snabb och mättande middag
Forma en liten kant runtom så fyllningen inte rinner ut åt alla håll och kanter. Mina plommon fick i lördags kväll förgylla en glutenfripizza bianco, tillsammans med olika sorters ost och lufttorkad skinka
Tryck gärna till en liten kant runtom så fyllningen håller sig på plats sen. Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk och glutenfri
Ha ev på resten av fyllningen eller vänta med den till slutet av gräddningen. Jag har ju gjort MÅNGA mindre lyckade glutenfria varianter, som blivit hårda som sten