Glutenfri Matpaj
hybba1
hybba1

Glutenfri Matpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glutenfri matpaj
  •  
  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
  • 1 ägg
  • Ev. ca 1 msk kallt vatten

Beskrivning

    Äggstanning:
    3 ägg
    2 dl mjölk
    1 dl grädde
    1 dl riven västerbottensost
    Salt och peppar
    Ev. torkade örter (tex oregano) och paprikapulver

    Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt lite vatten om degen känns för torr.

    Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter.

    Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.

    Skär ingredienserna till fyllningen i bitar. Riv osten så att det blir ca 2 dl riven ost (1 dl ska vara i fyllningen och 1 dl i äggstanningen).

    Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost.

    Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över fyllningen.

    Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.