ev lite purjolök. Till Glasmästarsill behövs. Skala och skiva lök och morot i tunna skivor. Varva sill, lök och morot i den tättslutande burken igen och tillsätt några hela pepparkorn, det är också fint att tillsätta några hela rosépepparkorn om man vill
Glasmästarsill. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Det finns allt från klassiska sorter som Brantevikssill, löksill och Glasmästarsill till de lite mer ovanliga sorterna, Wasabisill, fetaostsill, baconsill och Sweet chilisill
Men se, de duger inte till glasmästarsillen. Skala löken och skär den i tunna skivor. Det påstås att det var på Hamburger Börs som glasmästarsillen föddes
Skala och skiva moroten, skala och skiva löken. Varvar sillbitar, morotsskivor, lökskivor, pepparrotsskivor med kryddor och delar av lagerbladet tills allt är i burken
1 dl 12% ättiksprit2 dl socker3 dl vatten1-2 rödlökar1-2 lagerblad4-5 nejlikor10 k1 tsk gula senapskorn1 morotpepparot10 kryddpepparkorn Koka upp ett, två, tre lagen tills sockret smält lägg i kryddornaskär sillen i lagom stora skivordela på lökarna och skär i skivorvarva sill och lök slantade morötter1-2 slantar av pepparrotHäll över den kalla lagen med kryddor i burkenGodast efter 2 dygn i kylskåpet tycker glasmästaren nedan. 1-2 rödlökar
Varva sillbitar med lök, morot och pepparrot i en burk, tillsätt kryddor och häll på lagen. Först inläggning ut är en riktigt gammal hederlig klassiker på sillabordet, när vi väljer att kicka igång julspurten med glasmästarsill