Glasmästarsill lök recept

Glasmästarsill enligt Mannerström

Glasmästarsill enligt Mannerström

Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Låt stå med lock över natten, då "gifter sig" löken och sillen fint
Glasmästarsill

Glasmästarsill

ev lite purjolök. Till Glasmästarsill behövs. Skala och skiva lök och morot i tunna skivor. Varva sill, lök och morot i den tättslutande burken igen och tillsätt några hela pepparkorn, det är också fint att tillsätta några hela rosépepparkorn om man vill
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefåra. Låt stå med lock över natten, då "gifter sig" löken och sillen fint
Lägga in sill?

Lägga in sill?

För Håkan gäller, förutom Ättarpsill, glasmästarsill, senapssill på stark skånsk senap och Brantevikssill
Löksill och hela vårt sillsortiment!

Löksill och hela vårt sillsortiment!

Glasmästarsill. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Inlagd sill

Inlagd sill

Skala och skär lök och morot i skivor. Varva sillen med sin lag i en glasburk med lök, morot, pepparrot, peppar och lagerblad
Två sorters vegetarisk "sill"

Två sorters vegetarisk "sill"

Dela upp auberginen i två skålar och täck med respektive lag, strö hackad dill över glasmästarsillen (senapssillen också för all del)
Sill med tranbär

Sill med tranbär

Det finns allt från klassiska sorter som Brantevikssill, löksill och Glasmästarsill till de lite mer ovanliga sorterna, Wasabisill, fetaostsill, baconsill och Sweet chilisill
Ishavets feta goding

Ishavets feta goding

Men se, de duger inte till glasmästarsillen. Skala löken och skär den i tunna skivor.  Det påstås att det var på Hamburger Börs som glasmästarsillen föddes
Påskbuffe för påskafton 2015...

Påskbuffe för påskafton 2015...

Skala och skiva moroten, skala och skiva löken. Varvar sillbitar, morotsskivor, lökskivor, pepparrotsskivor med kryddor och delar av lagerbladet tills allt är i burken
Glasmästarsill

Glasmästarsill

2 st röda lökar, tunnskurna. 1 liten purjolök, tunnskuren. 2 st röda lökar, tunnskurna. 1 liten purjolök, tunnskuren
Glasmästarsill

Glasmästarsill

1 dl 12% ättiksprit2 dl socker3 dl vatten1-2 rödlökar1-2 lagerblad4-5 nejlikor10 k1 tsk gula senapskorn1 morotpepparot10 kryddpepparkorn Koka upp ett, två, tre lagen tills sockret smält lägg i kryddornaskär sillen i lagom stora skivordela på lökarna och skär i skivorvarva sill och lök slantade morötter1-2  slantar av pepparrotHäll över den kalla lagen med kryddor i burkenGodast efter 2 dygn i kylskåpet tycker glasmästaren nedan. 1-2 rödlökar

Glasmästarsill

Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen

Glasmästarsill

Skala och skär lök och morot i skivor och pepparroten i små tärningar.  Varva sill med lök, morot, pepparrot och de krossade kryddorna i en glasburk
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Skala , moroten och ansa löken. Skär morot och lök i tunna skivor. Varva sill med morot, lök, peppar, lagerblad och senapsfrön i en burk
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Skala och skiva lök och morot. Ansa och strimla purjolöken. Varva sill, lök, purjolök, morot, pepparrot och kryddor i en burk