Brösten på kycklingen skar jag loss och sparade till en annan dags middag med gräddsås. Hos mig har den gammaldags maten alltid varit en favorit, även om jag uppskattar många smaker från fjärran länder också
Mina favoriträtter inom vår traditionella mat hittar du här i Gammaldags husmanskost på nytt sätt. Det tar lite tid men resultatet blir fantastiskt gott, särskilt med en gräddsås eller kantarellsås till
För den som vill kommer jag också att berätta hur en Wonderbag fungerar och göra lite reklam för min och Annika Dahlqvists kommande kokbok som släpps i dagarna, Gammaldags husmanskost på nytt sätt
I huset ryms en gammaldags hönsgård, en butik fylld av produkter med ekologisk profil, en servering i växthusmiljö, bär- och örtförädling, utbildnings- och konferenslokaler
Maten är mycket god och vällagad och ger hemtrevliga och gammaldags pilsnerfilm med Bullen Berglund och Dagmar Ebbesen-vibbar, samtidigt som inredningen är modernt ljus och avskalad
Bred ut köttskivorna på arbetsbänken. Skala och hacka löken och fräs den i lite av matfettet. Dela gurkan i lika många strimlor som det finns köttskivor