700 g benfri gösfilé. 1250 g smör. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering
Skär bort skinnet på gösen. Smält smöret och låt det få en lätt brynt färg och smak. gösfilé. Fördela resten av det brynta smöret och avsluta med att strö över ärtskott
Tillsätt smör i stekpannan och stek gösfiléerna ett par minuter på varje sida, Salta och peppra. smör. När jag lagar fisk blir det ofta lax jag lagar men detta recept fick jag av en vän och det är gös som man tillagar
Klicka i några smörklickar. Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
4 st gösfiléer. 13 msk smör. 14 st gösfiléer eller 8 abborrfiléer salt och peppar 1 st ägg ströbröd 3 msk smör Gräslökssås. 1Stek filéerna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida
Stek gösen i smör. Smör. Jag handlade lite räkor och filéad gös, som handlaren byxade åt mig. Stek i smör och tillsätt räkskalet, rör om och tillsätt vin och vatten så det täcker skalen
Lägg smöret i en stekpanna. När smöret är gyllenbrunt lägg i fisken och stek i en minut, vänd. 4 gösfiléer. 50 g smör. 4 gösfiléer 1 citron 3 dl grädde 50 g smör 0,5 kruka gräslök, hackad En bit pepparot salt peppar 12 potatisar Dill, till servering