4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Dillsyrade grönsaker1 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 2 dl vatten 1 krm dillfrö (valfritt) 1 dillstjälkar salt 100 g gulbeta (alt rödbeta eller annan god grönsak) 100 g morot
4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Dillsyrade grönsaker1 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 2 dl vatten 1 krm dillfrö (valfritt) 1 dillstjälkar salt 100 g gulbeta (alt rödbeta eller annan god grönsak) 100 g morot
Lägg alla grönsaker på fyra foliebitar. Jag älskar fisk och för mig, som bor vid en sjö (och hoppas att jag snart drar upp min första gös) är gösen en storfavorit
Servera med exempelvis ugnsstekta grönsaker. Här är ett supersnabbt och enkelt recept på gös som kom till när jag hade noll fantasi och inspiration + en tub pepparot i kylen
Sila bort skal och grönsaker i en annan kastrull. Jag älskar gös. Det har blivit en av mina favoritfiskar och eftersom min stuga ligger nära Ringsjön och vid en liten sjö, finns gösen runt hörnet
Koka grönsakerna tills de har lite kärna kvar. Mjöla och salta gösfileerna. När du är nöjd med smaken lägger du över alla grönsaker fint samt klipper över dill och gräslök
Koka grönsakerna tills de har lite kärna kvar. Mjöla och salta gösfileerna. När du är nöjd med smaken lägger du över alla grönsaker fint samt klipper över dill och gräslök
Örttäckt gösGösen är en insjöfisk som också finns längs hela vår ostkust. Det är en mycket uppskattad matfisk och gösen har ett fast och magert kött som det dessutom är grönt ljus att äta
Servera genast med de varma grönsakerna och örtmajonnäsen. 2 gösfiléer. Häll olivolja i en rejäl stekpanna och fräs sedan grönsakerna 4-5 minuter. 2 gösfiléer Smör
Servera genast med de varma grönsakerna och örtmajonnäsen. 2 gösfiléer. Häll olivolja i en rejäl stekpanna och fräs sedan grönsakerna 4-5 minuter. 2 gösfiléer Smör