Gås fyllning recept

Stekt gås

Stekt gås

Fyllning. Tag ur, skölj och torka gåsen väl. Gnid gåsen in- och utvändigt med citron, salt och vitpeppar
Helstekt gås

Helstekt gås

skrov, puts och fyllning från den stekta gåsen. Dela skrovet i bitar och lägg detta tillsammans med fyllningen, lårbenen och annat som putsats bort i en kastrull

Stekt gås

Lägg fruktfyllningen längs kanten på fatet. Gnid in gåsen med citron både på in- och utsidan. Skär under tiden upp gåsen och placera köttet på ett stort fat
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Kartoffelknödel är lite som våra svenska kroppkakor men utan fyllning och rödkålen fick härligt juliga smaker
Anksnack

Anksnack

Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. Gås har jag ännu aldrig lagat, jag var (är) sugen på att prova men var osäker på om jag faktiskt skulle få in pippin i vår ugn

Mock Goose (Vegansk Gås)

Butternutpumpa med fyllning och god sås till. Perfekt till en lite lyxigare måltid och passar dessutom bra till jul

Thanksgiving med Kalkon!

Kalkon har vi faktiskt inte provat på tidigare, annars har vi testat både struts, gås, vildand och jag vet inte allt

Ugnsstekt gås

Fäst samman gåsaskinnet vid hals och vid gump med tandpetare eller ruladnålar så fyllningen inte ramlar ur

Wienerköket avsnitt 11

Bönderna älskar stekt gås med rödkål och under jakttiden får man en underbar stekt rapphöna. Maten är ungefär densamma som i Wien (som utgör en egen provins mitt inne i Niederösterreich) och man kan där få alla wienska specialiteter från leverknödelsoppa och kokt oxkött till Rahmstrudel (med grädde) och Palatschinken (pannkaka med olika fyllningar)