Gädda salladslök recept

Maj säsongsmat klipp för både plånbok & miljö

Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda
Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

Skär fisk och salladslök i bitar. Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet. 400 g vita fiskfiléer t ex gös, abborre, gädda. 1 knippe salladslök
Thailändska fiskkakor

Thailändska fiskkakor

Här funkar vilken vit fisk som helst, men eftersom vi fått gädda så tar jag den. Rör ner salladslöken. Garnera med salladslöken, eventuellt några skivor chili och lite hackad koriander
Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

gädda. Skär fisk och salladslök i bitar. Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet. 1 knippa salladslök

Skaldjurspaté med saffranssås

500 g fiskfilé av t ex gädda, gös eller torsk. 1 dl finhackad salladslök eller purjolök. Skär fisken i mindre bitar, skiva kräftstjärtarna

Gäddqueneller med vildris

Skär gäddan i mindre bitar och lägg i matberedare. 4 skvätt salladslök(ar). 1. Mixa fisken med ägg, salt och peppar