Gädda ris recept

Ostpanerad fiskfilé

Ostpanerad fiskfilé

gädda. Servera med pressad potatis eller kokt ris. Ugn 225 - 250 grader. Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund
Laga egen Sushi enkelt

Laga egen Sushi enkelt

Lax, tonfisk, tigerräkor, pilgrimsmusslor, vit fisk (som piggvar eller gädda), ål, ostron, sjöborre, bläckfisk,omelett, fiskrom, gurka, avokado, rättika, rökt eller kokt skinka, rostbiff
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Använd kokta fiskrester av t ex gös, gädda, torsk, kolja eller kummel. Blanda ned 2 - 3 dl kokt, kallt ris i sufflésmeten tillsammans med fiskresterna
Kryddpepparfisk

Kryddpepparfisk

gädda. Servera med ris eller spaghetti och en tomatsallad. Skölj och skiva purjolöken. Sprid ut den på botten av en flat form
Kokt gädda med pepparrotssås

Kokt gädda med pepparrotssås

Rensa och skölj gäddan. Ta upp gäddan. Servera gäddan med kokt potatis och gröna ärter. Lägg i gäddan och låt densjuda i 20-40 min beroende på tjocklek. 4 dl Ris
Fylld gädda i ugn

Fylld gädda i ugn

Gnid gäddans innandöme med citron, salt och peppar. Fördela röran i gäddan. 4 dl Ris. Smörfräs vitlökoch gul lök
Fiskpudding med ris

Fiskpudding med ris

sik el gädda. Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. 250 g risgrynsgröt från rullpack

Gäddqueneller med vildris

Skär gäddan i mindre bitar och lägg i matberedare. Koka vildrisblandningen enligt anvisning på förpackningen

Middagen fortsätter hos mormor och morfar

Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé med kantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
Äppelkaka (Amerikansk)

Äppelkaka (Amerikansk)

Gädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter i 175°C, ellertills kakan har fått fin färg, och känns torr. 4 dl Ris

Fiskpudding med ris

 Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. 250 g risgrynsgröt från rullpack. 2 1/2 dl kokt vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sik, gädda

Fiskpudding

 Rör ner ägg och skaldjursfond i risgröten.  Häll riset i buljongen och låt det koka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset till en gröt, ca 15 minuter. 400 g fiskfilé av t ex abborre, gös, gädda eller sej. 2 dl grötris

Fisk med chili och garam masala

Strö över lite hackad koriander och servera med bröd och ris. Ansa och hacka chilifrukt, tomater och vitlöksklyftor