Ris eller potatis. Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Rensa och skölj gäddan. Ta upp gäddan. Servera gäddan med kokt potatis och gröna ärter. Lägg i gäddan och låt densjuda i 20-40 min beroende på tjocklek. 4 dl Ris
Gädda ska malas genom en köttkvarn innan färsen görs. Servera med ris eller potatis. 4 dl Ris. Timbalen. Gösoch abborre kan däremot skäras helt rena från ben
Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé med kantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar. 250 g risgrynsgröt från rullpack. 2 1/2 dl kokt vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sik, gädda
Rör ner ägg och skaldjursfond i risgröten. Häll riset i buljongen och låt det koka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset till en gröt, ca 15 minuter. 400 g fiskfilé av t ex abborre, gös, gädda eller sej. 2 dl grötris