Gädda med saffran recept

9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

Två gånger har jag blivit bjuden på fisksoppa medsaffran, hos familjen Ivarsson och såklart Sara. Och med facit i hand, kan jag säga att gammelgäddan visst det var god
Saffransbröd

Saffransbröd

Att baka drömmar medsaffran spädde bara på saffrans begäret och kanelisarna gjorde nog sitt till. Jag rullade vanliga släta bullar och gjorde även bullar (som kanelbullar) med smör, socker, vaniljsocker och en del med russin
Fisk i paket

Fisk i paket

Krydda med salt och timjan. Öppna och toppa med lite cremé fraiche. Servera med kokt färskpotatis och en grönsallad
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

färsk gäddamed fläsk, färsk gäddamed salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött medsaffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Gäddqueneller med saffranssås

Gäddqueneller med saffranssås

Fräs lök och smulad saffran i en kastrull med smör. Dela fisken i bitar och mixa den med salt och peppar i matberedaren med kniven monterad
Fisk à la Provence

Fisk à la Provence

Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja. Krydda med örtsalt och timjan. 600 g blandad fiskfilé t ex gös, gädda. 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
Fisk á la provence

Fisk á la provence

gädda. Vik dem dubbla och pensla dem med smör- & rapsolja. Krydda med örtsalt och timjan. Servera med kokt färskpotatis

Skaldjurspaté med saffranssås

Sätt igång maskinen och späd med grädde, blanda tills smeten är slät och porös. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran, låt det fräsa någon minut

Soppa - Bouillabaisse

sjötunga, piggvar, gädda, abborre. Efter halva tiden skall de penslas med olivolja och när de är färdiga skall de gnidas med skalade vitlöksklyftor

Bouillabaisse med aioli

Gnugga sönder saffranetmed en sked i kuvertet. Förvara aiolin i en glasburk med lock i kylen. Fräs lök, vitlök och saffran i en stor gryta med olja