Två gånger har jag blivit bjuden på fisksoppa medsaffran, hos familjen Ivarsson och såklart Sara. Och med facit i hand, kan jag säga att gammelgäddan visst det var god
Att baka drömmar medsaffran spädde bara på saffrans begäret och kanelisarna gjorde nog sitt till. Jag rullade vanliga släta bullar och gjorde även bullar (som kanelbullar) med smör, socker, vaniljsocker och en del med russin
färsk gäddamed fläsk, färsk gäddamed salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött medsaffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja. Krydda med örtsalt och timjan. 600 g blandad fiskfilé t ex gös, gädda. 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
Sätt igång maskinen och späd med grädde, blanda tills smeten är slät och porös. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran, låt det fräsa någon minut