Gädda i mjölk recept

Ugnsstekt gädda med äggsås

Ugnsstekt gädda med äggsås

Mät upp mjölk och grädde i en såskastrull med tjock botten. Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gäddasamtidigt
Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Ja, då var det dags för gäddaigen. Späd på med litemjölk. Direkt från Abisko på söndagsmorgonen åkte jag ner till Banafjäl för gäddbonanza med kusinernasöndagseftermiddagen
Livsfarlig Lakritsfudgekaka

Livsfarlig Lakritsfudgekaka

Kanske minns du även hur perfekt den kladdiga chokladkakan, den här ljuvlighet som kallades kladdkaka, smakade tillsammans med ett stort glas mjölk
Saftiga tekakor med havregryn

Saftiga tekakor med havregryn

Smula ner jästen i en bunke, tillsättmjölk och havregryn. Låt svalna och njut av nybakade tekakor med ett glas mjölk
Saffransbröd

Saffransbröd

Smält smöret och blanda imjölk. Jag vet att det är litetidigt eller något sent beroende på hur man tänker
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. Späd med mjölk eller kaffegrädde till lagom såskonsistens
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Har ju en svärfar som fiskar en del, och ibland får han nån gädda. Använder man gädda, som har en hel del ben, brukar jag ta bort dom största benen
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Använd kokta fiskrester av t ex gös, gädda, torsk, kolja eller kummel. Späd med mjölk och grädde och rör kraftigt
Smått och gott blandat med rabarber

Smått och gott blandat med rabarber

Gillarni som jag rabarber. Vänd även ner mjölk och nötter. Kanske ni också har en trädgård där ni själva odlar rabarber, och känner igen känslan när man tar vara på och lagar något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla
Kantarellpaj á la Nettan

Kantarellpaj á la Nettan

Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk och kryddor. Kör degen i matberedaren. Nagga degen med en gaffel i botten
Citronmarinerad röding med klass

Citronmarinerad röding med klass

Häll i grädden, mjölken, salt och peppar. Mousseline. Mixafisk, krabbkött och äggula till en slät smet. Fortsätt mixa och salta och peppra efter smak
Gratinerade gäddqueneller med kräftsås

Gratinerade gäddqueneller med kräftsås

Vispakraftigtsamtidigt som du häller imjölken, litei taget. Mixa dem sedan riktigtfinti en snabbhackare eller matberedare tills du har en homogen färs