• 8-10 finhackade vattenkastanjer. 8-10 finhackade vattenkastanjer. Wontonsoppa är som jag tidigare nämnt en av mina absoluta favoriter när det gäller det Kinesisk köket
Måndag idag och ledig dag eftersom jag jobbat i helgen. Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset
Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
vattenkastanjer och sockerärtor. 450 g frysta wokgrönsaker. Skölj och strimla purjolöken. Bryn purjolök och köttfärs några minuter i olja i en wokpanna eller stekgryta
Tillsätt vattenkastanjer, bambuskott och wokgrönsaker, både i burk och frysta. Woka tills de frysta grönsakerna är genomvarma, tillsätt därefter kycklingen
Jag gör dock inte wonton-degen själv, där fuskar jag och köper frysta degplattor. Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg. Finhacka vattenkastanjerna och lökarna, riv ingefära och vitlök 3. 4 vattenkastanjer
Välj färska och krispiga snarare än frysta. skär champinjoner i bitar, skala och skär morötter, skölj sockerärter, hacka salladslök, häll av vattenkastanjer, strimla paprika
Vi hade köpt hem frysta scampiräkor och visste inte helt vad vi skulle göra med dem och så kom vi att tänka på den här rätten som Kjetils pappa brukar bjuda på då och då och bad om receptet och testade att göra den själva