Smaka av med limeskal- och saft innan servering. Tomkhatofu. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Skär tofun i kuber och dela champinjonerna i kvartar
När vi hade goda vänner på middagsbesök häromdagen bjöd jag på denna smarrig vegetariskthaisoppa. ca 300 g grovt rivna morötter (= ca 350 - 375 g oskalade morötter). 1 - 2 msk grön currypasta (jag föredrar Santa Marias men denna gång använde jag ICA. 2 - 3 torkade limeblad. Tillsätt currypastan och ingefäran och låt det steka, under omrörning, i ytterligare ca 2 - 3 minuter. Låt soppan puttra på svag värme i ca 30 - 40 minuter, eller tills morötterna och linserna är så mjuka som du vill ha dem. 1 vitlöksklyfta ca 300 g grovt rivna morötter (= ca 350 - 375 g oskalade morötter). 1 - 2 msk grön currypasta (jag föredrar Santa Marias men denna gång använde jag ICA. 2 - 3 torkade limeblad
Fukta den tomma delen av nori-bladet, det gör att nori-bladet kan fästa ihop. Placera ett nori-blad med den blanka sidan upp på bambumatta om du har någon, annars kan du använda bakplåtspapper
Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tomkha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.