Vi har provat ett antal färdiga frysta rätter och även en del färska typ Gooh. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. 2 dl frysta ärtor, majs och paprika (Findus har en mix med detta). Tillsätt dom frysta grönsakerna och torkad lök när 5 minuter återstår av koktiden. 2 dl frysta ärtor, majs och paprika (Findus har en mix med detta)
Skölj och skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i 2 cm långa bitar. Hetta upp en matsked olja i en stekpanna, fräs sparrisbitar och ärter tills det börjar mjukna, ställ åt sidan
Risotto. Rör därefter mycket försiktigt ner räkor och musslor (färska eller från burk), späd med lite musselspad för att få en saftig risotto med en fyllig mustig smak
Jag ÄLSKAR risotto. Jag hade nämligen bara ätit den där risotton man får i skolan, ni vet den där med majs, paprika och ärtor mixen tillsammans med lite ris och äggstanning
Vad sägs om en härlig risotto som lördagsmys. Oftast brukar man tillsätta vitt vin när man gör risotto - det brukar jag också göra - men det går alldeles utmärkt att göra en helt "alkoholfri" variant med citron i stället
Har man inte tid att stå vid spisen men är sugen på risotto, då kan jag tipsa om ugnsbakad risotto. Den här gången smaksatte jag risotton med spenat, vitlök och gryuereost