Fryst gädda recept

Ugnsstekt gädda med äggsås

Ugnsstekt gädda med äggsås

Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gädda samtidigt. Ta upp gäddan ur rimningen och torka dem torra med lite hushållspapper
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

Naturligtvis kan du använda fryst lax i detta sammanhang. Små rullade spättafiléer, fin färsk gös eller gädda är härligt gott, men billigare än den dyrbara laxen
Fiskburgare

Fiskburgare

torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. Recept glutenfria mjölkfria fiskburgare. Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda på gammal fisk och inte så goda
Gäddbiffar

Gäddbiffar

450-500 g gädda. Använd hela gäddfiléer och mal dom i köttkvarn. Y-benen är med och mals sönder, man känner dom inte alls
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. DAGENS RECEPT 15-02-21FISKFÄRSBIFFARPröva någon gång att laga färsbiffar av malet fiskkött, krydda dem med örtkryddor och servera dem med en hemlagad remouladsås
JordgubbsMuffins!

JordgubbsMuffins!

På tal om nyheter var det inte många veckor sedan nu som livsmedelsverket med risk för virusspridning uppmanade allmänheten att inte äta importerade frysta bär
Fiskgratäng med dillsås

Fiskgratäng med dillsås

Om du har fryst fisk så står det ofa på paketen hur du kokar den bäst. lite pilligt (jämfört med att stoppa in en fryst fiskgratäng i ugnen och vips
Gäddeskapader del 2: Gäddfärs

Gäddeskapader del 2: Gäddfärs

Vi hade rejält med gädda, nästan två kilo frystgädda som tinat under natten. Vi började med att mala all gädda vilket gav cirka 1,9 kilo färs
Petit-Chouxer

Petit-Chouxer

Gädda i mitten av ugnen, 25-30 minuter i 200 graders värme. Provade idag för första gången att göra Petit-Chouxer, men fick göra om det en gång då de föll ihop totalt, hade gjort allt för stora och de hade inte fått tillräckligt med tid i ugnen samt vid fel temperatur
Rabarbermuffins med valnötter

Rabarbermuffins med valnötter

Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter Rabarbermuffins med valnötter. Mycket rabarber nu. ). Men det är så härligt att kunna använda sig av det som växer i ens trädgård, och så här i början på frukt- och bärsäsongen är jag särskilt ivrig att ta vara på det som finns
Gäddfiske och renbeföring

Gäddfiske och renbeföring

Isgädda är mycket godare att äta än sommargädda som har en liten bismak av dy tycker jag. Godast är nog ändå den saltade och soltorkade gäddan

Så blev det sådär igen.....

Både mört, abborre & gädda nappade. Precis som i fjol kom sommaren o överraskade mig o med den kom även blogg-torkan
Gäddrom, så här hantera du den

Gäddrom, så här hantera du den

Eftersom jag under hela barndomen varit med och tagit hand om löjrom, där en fisk innehåller bara en bråkdel av vad gäddan innehåller så kanske ni kan förstå min exstas över gäddans rom
Rökt makrill och Stolt fjällskivling

Rökt makrill och Stolt fjällskivling

Med ett fiskespö i handen kan man, om man har tur, fånga både abborre, gädda och havsöring. Söndagkväll och jag sitter med datorn i knät

Gäddpaté med röd luva

  Sätt ugnen på 200°. Fördela ishavsrommen jämt i botten av en smord, avlång och ugnssäker form, ca 1½ liter

Årskrönika....Vilket år!!

Efter det gjorde vi en fin övergång till gädda vilket lyckades kanon. En liten summering av fiskeåret som varit