Sätt på ugnen, 200 C. Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke. Tillsätt sirap och eventuella smaker (ex-vis 100g torkade aprikoser & valnötter)
Jag som är någorlunda brittisk hävdar bestämt att scones är små bullar och inte de svenska platta "kakorna", som ett frukostbröd kan jag däremot acceptera att de görs som de platta kakorna
Rekommenderas, funkar både som frukostbröd med ost eller som bröd att doppa i soppan till middagen. I boken "Friendly Bread" av Karin Moberg, Orscar Målevik och Stefan Wettainen hittade jag bland annat tomatbröd som var smakrikt och saftigt som tusan
Receptet till Borregårdsbrödet hittar du HÄR om du vill baka ett riktigt gott frukostbröd. Här finns också ett litet växthus för tomatodling, fullproppat med tomater och jag vet att Inger alldeles nyligen skördat de sista tomaterna - vilken lycka att ha egenodlade tomater ända in i december även om dom eftermognat inne på fönsterkarmen
Då är det tex mycket gott att ta i strimmlade soltorkade tomater, oliver, oregano och/ eller fetaost, västerbottenost och dill, rosmarin och olivolja etc för att variera smakerna lite
passade jag på att fylla på frysen med frukostbröd. Fyllning Soltorkade tomater (i rimlig mängd) Kryddstark korvFärsk basilikaFetaostGrillad kyckling (hade blivit över från gårdagens middag)PestoGrovriven parmesanostGör så härSkär ingredienserna i lagom bitar och fördela i det förgräddade pajskalet
kesella, ost och tomat. kesella/pesto och tomat. Frukostbröd på ett kick - Linfrö(en brödkaka)1 ägg1/4 dl linfrö1 tsk bakpulver1 msk kesella naturell3 msk mixade dinkelflingor3 msk havreklilite saltBlanda samman till en deg. kesella, ost, gurka och tomat(+ en apelsin) 1 ägg