Kolla själva in videon. -) Det här är en rätt var alla de få ingredienserna på något sätt gifter sig med varandra och äggets karaktär riktigt kommer till sin rätt
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och skär dem ungefär lika stort. Blanda mjöl, smör, farinsocker och hasselnötter med en gaffel eller med fingrarna till en smulig massa
Så himla gott. Fredagens middag blev GordonRamsays burgare (som blev riktigt goda. Hamburgarna kommer jag helt klart göra igen – saftiga och en riktigt god smak på dom
Gott med en god sallad och vin. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, lägg i socker, salt och olivolja, blanda, lägg sen i durumvetenmjöl och vetemjöl lite i sänder, tills man fått en mjuk och elastiskt deg, bearbeta den minst 5 min med maskin, degen skall precis släppa kanterna. Smörj en plåt 20x30 cm med olivolja, häll över degen i plåten och tryck ut den med händerna så degen täcker hela plåten, gör fördjupningar med fingrarna eller baksidan på en träslev, pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i några av fördjupningarna, i andra lägger man i bitar av tomater, strö över med rosmarin och flingsalt. 4 inlagda soltorkade tomater i bitar
Jag var nog inte ensam om att se GordonRamsays julspecial där han lagade oxfilé Wellington. Nu var det tyvärr svårt att hitta oxfilé i butikerna men vi fann en lagom stor bit nötfilé som såg fin ut och det funkade också
Finhacka charlottenlök och fräs den i 1 msk olivolja,tillsammans med den oskalade vitlöksklyfta i ca 5 min. Tillsätt 2 msk olivolja och lägg i chamnpinjonerna,shitake och ostronskilvling som du har delat i större bitar. Vispa grädden,tillsätt äggulan,1 msk Parmesan,hackad gräslök,svampfräs och salta och peppra efter smak. 1 stor äggula
Servera med pasta och en fräsch sallad och njut. Passar även utmärkt i lasagne. 1. Häll upp olivolja i en kastrull och häll i riven morot och riven lök
Focaccia med körsbärstomater och basilika. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.