Frukostbröd med russin recept

Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. Russin efter smak
Frukostbröd utan jäsning

Frukostbröd utan jäsning

Pensla med ägg ( kan bytas ut mot vatten). Sätt på ugnen, 200 C. Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke
Frukostbröd från Normandie

Frukostbröd från Normandie

1 dl russin. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och filmjölk. Fördela smeten i två 1 ½ liters avlånga formar
Plocka russinen ur kakan

Plocka russinen ur kakan

Frukostbrödmedrussin. Det som är så jädrans piffigt medrussin är att de både smaksätter och sötar på samma gång
Frukostbröd

Frukostbröd

Platta till ytan med mjölad hand. Blanda mjöl, bakpulver, salt, russin och kummin i en bunke. 1 dl russin
Rågbullar med russin

Rågbullar med russin

Dags att fylla på frysen medfrukostbröd. I går bakade jag rågbullar medrussin och solroskärnor. och är brödet nybakat med smör på som smälter och ett gott pålägg,
Nyttigt GI bröd

Nyttigt GI bröd

1½ dl russin eller torkad frukt i bitar. Rör ihop bakpulver och de olika mjölsorterna, fast bara hälften av vetemjölet, i en stor skål
Lussebullar med créme fraiche

Lussebullar med créme fraiche

Saftigt frukostbrödmedrussin. Den här batchen bakade jag utan russin, men sådana kan man givetvis lägga till om man vill
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Morgondagens frukostbröd 1 Limpa. 4½ dl fjällfil 1 dl mörk sirap 1 dl hasselnötter 1 liten ask russin 1 dl vetekross 1 dl rågkross 2 ½ dl dinkelmjöl fullkorn 3 dl vetemjöl 1 dl solrosfrön 1 ½ tsk bakpulver 1 ½ tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor ( malda) Gör så här
Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

Ett utmärkt frukostbrödmed lite gott pålägg på och du har en god start på dagen. Hacka fikonen och hasselnötterna grovt, blanda väl ihop alla torra ingredienser med filmjölken och sirapen

Saftigt

Saftigt frukostbrödmedrussin. Varje sommar bör, om jag får bestämma, innehålla åtminstone ett rejält saftkalas
Pepparkaksscones

Pepparkaksscones

Garnera eventuellt medrussin eller torkade bär. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en skål