Sila blandningen och häll i de frostade glasen och fyll på med soda vatten. 2 lime frukter. Frosta glasen, häll äggvitan på ett tefat, doppa först kanten på och sedan i strösockret
På bilden nedan har jag valt att smaksätta den med lime skal samt saft från 0,5 lime frukt. Denna frosting är lätt att jobba med och blir inte allt för söt i och med färskosten
Om du har överbliven mat, kan detta mos också användas som en sås för vuxna till viltkött (eller – eventuellt – även kyckling, även om min man och jag inte var helt överens om detta) eller blandas i havregröt som en frukt topping
Det ser trevligt ut med "frostade" kanter på efterrättsskålar och glas. Druvsaft och sött vin ingår i den skummiga såsen som lägger sig som ett mjukt och fluffigt täcke över frukten
Det är då mat som ska räcka hela månaden med komplettering av mejerivaror och frukt och grönt. Efter längsta listan förra veckan blir det en kort lista denna gång
Pensla en frukt i taget med äggvitan. Lägg frukten på ugnsgaller. Strö sockret över frukten och vrid försiktigt frukten så att sockret hamnar på hela frukten