Friterade risbollar recept

Arancini friterade risbollar med pecorino

Arancini friterade risbollar med pecorino

Här serverad kall till de nyfriteraderisbollarna. Johannes WätterbäckOemotståndliga risbollar som här serveras med en kall tomatsås med smak av basilika
Friterade risbollar

Friterade risbollar

Koka upp den större mängden vatten och tillsätt riset. Sänk värmen och låt småputtra under lock, i ca 20 min
Risbollar med kryddig tomatsås

Risbollar med kryddig tomatsås

Lägg det kalla riset i en bunke. Stek baconskivorna tills de är krispiga. Låt rinna av på papper. Bryt sönder i småbitar och ha ner i bunken
Arancini – ostfyllda risbollar

Arancini – ostfyllda risbollar

Risblandning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg
Arancini siciliani

Arancini siciliani

Vänd försiktigt risbollarna i frityrsmet och sedan i ströbröd. italienskt rundkornigt ris – till exempel Avorio eller Vialone nano
Arancini

Arancini

Jag tror de flesta av oss är medvetna om att Italien som land är väldigt kulinariskt. Landet, eller jag borde kanske skriva dess invånare, andas verkligen mat och inkluderar det i nästan allt de gör

10 frågor

Friteraderisbollar med soltorkade tomater, pasta al dente med vitlök osv. 1. Odödlig film. Hotet från underjorden har allt

Reseguide till Trapani & Erice i Sicilien

I övrigt kan jag rekommendera att satsa på fiskbaserade rätter och att testa deras egna pasta, busiate, cous cous di pesce och de friteraderisbollarna som kallas arancini

Hannus jordiga

Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friteraderisbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella
Friterade risbollar

Friterade risbollar

Eftersom sambon är väldigt förtjust i saffran så tänkte jag förgylla julbordet med dessa risbollar. Har ätit de förut och tyckt att det var lite tama så denna gång matade jag på lite mer med cayennepeppar och det blev bättre
Risbollar

Risbollar

Fritera risbollarna gyllenbruna, några åt gången. Risbollar   4 port. Glad, mätt och nöjd. Idag var jag sugen på att experimentera med något jag inte gjort förut
Friterade riskroketter

Friterade riskroketter

Rulla risbollarna först i ägget, sen i vetemjölet, ägget igen och slutligen ströbrödsblandningen. Rör ner ägg, majsstärkelse och salt i jasminriset och blanda väl

Färsfyllda risbollar

1. Skölj riset och koka det mjukt i vatten tillsammans med gurkmeja. Häll av eventuell överflödig vätska
New York – gatumat

New York – gatumat

Friterade italienska risbollar med fläsk, nöt, gröna ärtor, mozzarella, parmesan och saffran från Arancini Brothers – med undertiteln We got balls
Del Posto – stjärnbeströdd italienare

Del Posto – stjärnbeströdd italienare

små läckra arancini (friteraderisbollar) fyllda med torsk och mynta, en ljuvlig kycklingbuljong med spenat och något smaklös crostini med pancetta

Risbollar med köttfyllning

Doppa risbollarna i äggvispet och rulla dem sedan försiktigt i ströbrödet. Värm upp rejält med solrosolja i en stekpanna och fritera risbollarna tills de är krispiga och härligt gyllenbruna runtom