Friterad fisk olivolja recept

Fisk och krabbbiffar!

Fisk och krabbbiffar!

Supergoda biffar gjorda på fiskfärs och krabba med friterad ingefära, ugnsbakad zucchini, frästa morötter och en het thaisås
Krispig fisk med småpotatis och dipp

Krispig fisk med småpotatis och dipp

Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. Hyvla grönsakerna tunt på mandolin och lägg i kallt vatten en stund innan vattnet hälls av och smaka upp med citronsaft, salt och olivolja Kaprisdipp

Friterade zucchiniblommor

Salta ytterligare och servera omedelbart som garnityr till stekt fisk eller kött eller som drinktilltugg
Blåmusselgryta med fisk och grönsaker

Blåmusselgryta med fisk och grönsaker

Lägg ned fisken och fänkål låt den sakta koka klar innan potatisen tillsätts. Servera i 4 skålar och toppa med hackade örter och friterad purjolök och servera med surdegesbröd. 2 msk olivolja. 600 g fisk, skuret i gaffelvänliga bitar. 4 msk purjolök, friterad. 1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde Salt Cayennepeppar Maizena, för att reda lite lätt. Till grytan600 g fisk, skuret i gaffelvänliga bitar 0,5 fänkål, fint skivad 500 g potatis, tärnad och förkokt 8 körsbärstomater, delad 4 msk örter, ex dill, persilja, sticklök ex 4 msk purjolök, friterad Surdegsbröd
Fish and chips LCHF

Fish and chips LCHF

Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen

Påskmat LCHF

Gravning av Fisk. Ringlade lite kallpressad Olivolja och Citronsaft på salladen. Här är ett enkelt recept på gravad fisk som jag använt på många restauranger
Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

Då tycker jag bättre om mat från södra Italien där de typiska rätterna inkluderar fisk och grönsaker (och en och annan napolitansk pizza
Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Pankofriteradfisk. Skär fisken i större bitar. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger
Pankopanerad sötpotatis

Pankopanerad sötpotatis

Panko är en japansk variant av ströbröd som säker flera av er använt till bl a fisk och annan friterad mat
Pankofriterad fish taco med hot mayo, mangosalsa och kokosflakes

Pankofriterad fish taco med hot mayo, mangosalsa och kokosflakes

Skär fisken i större bitar. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 minuter. 2 msk olivolja. Pankofriteradfisk 600 g torskfilé 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 1,5 dl vetemjöl 1 ägg 3 dl pankoströbröd 1 l rapsolja. Mangosalsa 200 g mango, färsk eller tinad frusen 1 röd chili 0,5 lime, saften 2 msk olivolja 1 msk äppelcidervinäger färsk koriander, efter smak salt och peppar
Cataplana

Cataplana

Servera med ris, kokt potatis eller friterad potatis. Placera skaldjur och fisk i bitar på tomatröran. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock
Tacos med panerad torskrygg

Tacos med panerad torskrygg

Dela fisken i valfri storlek och panera i först vetemjöl sedan ägg (hela ägget som du vispat ut ordentligt) och sist panko