Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet
Börja med att skala och koka potatisen. Inte klokt vad det är billigt med torsk här. Lägg upp fisken på tallrikar och strö över, bacon, rödbetor ochkapris
Det här med torsk, ägg ochskiratsmör är ju ingen nyhet direkt men det gör det ju inte mindre gott. Det verkar som att pepparrot är obligatoriskt i sådana här sammanhang men jag struntade högaktningsfullt i det och tindrade istället med ögonen åt romansen mellan smöroch ägg
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrot ochskiratsmör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöretoch en hög härligt rivig pepparrot
Servera med räk- och äggblandningen, generöst med brynt smöroch pressad eller kokt potatis. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.