Precis sådär frasiga som man vill att ett wienerbröd man sätter tänderna i ska vara och sen när man gör dem själv så kan man ju bestämma hur mycket vaniljkräm det ska vara i
En snabbvariant av hemgjorda Wienerbröd. Skär ut lagom stora bitar av smördeg, på fotot är Wienerbröden rektangulära men vill du ha en mer traditionell form så skär du ut sådana bitar
De jäste fint, smakade jättegott och även om de kunde varit ännu frasigare så fick de ändå godkänt. Nygräddade och nyglaserade wienerbröd med hemgjord vaniljkräm
Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel. Eller pröva att fylla wienerbröden med sylt, äppelmos, vaniljkräm eller marmelad
När man använder smördeg som botten blir det mera som ett wienerbröd och man kan äta den med handen utan att använda sked, men att lägga en klick vispgrädde till gör ju att tallrik och sked är ett måste
Jag har bloggat några tidsinställda inlägg som kommer att dyka upp här på bloggen som jag vill dela med mig av under dygnet så uppdateringar kommer dyka upp för den som vill läsa om frasigawienerbröd med vaniljkräm och chokladsås, vår nya familjemedlem och min minimakeover av vårt uterum jag gjorde i förra veckan
Kladdiga, frasiga och söta med kolasmak. Delikata wienerbröd med pekannötter och lönnsirap. Pensla wienerbröden med vatten och strö på lite finhackad pekannötter (ej rostade)
De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. De är allra godast nygräddade,2 länger ½ paket jäst (25 g)2 dl rumstempererad mjölk200 g smör1 msk socker2 tsk nystötta kardemummakärnorca 6-7 dl vetemjölFyllning1 dl skållad mald mandel100 g smör/margarin2 msk vaniljsocker2 msk ljus sirapPensling1 äggGarneringpärlsockerev
Förra gången som jag provade att göra wienerbröd så blev de lyckade men inte ritkigt så frasiga som jag vill ha dem så idag provade jag igen och ändrade lite på ugnsinställningarna