Färsk koriander. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Tärna köttet (jag använde fransyska) och stek så det får fin färg runtom. Servera chilin med tortilliabröd, salladsblad, tomater (gärna tärnade med hackad koriander) matlagningsyoghurt eller gräddfil och den picklade rödlöken
Tillsätt köttet med saffran,koriander och spiskummin och alla kryddorna. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 2 tsk mald koriander
Indisk biffcurry4 personer600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa2 gula lökar, skivade2 vitlöksklyftor, pressade2 gröna paprikor, strimlade1 tsk av vardera malen kummin, malen koriander och paprikapulver½ tsk av vardera ingefära, nejlikor, kanel och kardemumma1 tsk salt1 burk/pkt krossade tomater2-3 dl vattenTillbehör. 600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt
1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 2 tsk mald koriander. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 2 tsk mald koriander
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
800 g – 1 kg oxkött skuret i tärningar, högrev, bog, fransyska. 0,5 msk koriander. 800 g – 1 kg oxkött skuret i tärningar, högrev, bog, fransyska. 0,5 msk koriander
Strö över rostade sesamfrön, och om du vill färskhackad koriander. 600 g lyxgrytbitar (eller innanlår, fransyska, rostbiff, rumpstek). 600 g lyxgrytbitar (eller innanlår, fransyska, rostbiff, rumpstek)
Dekorera gärna med strimlor av färsk chili och kanske färsk koriander. 800 gram benfritt nöt- eller fläskkött (jag väljer helst nötkött i styckning som är lämplig för långkok som högrev eller fransyska, men man kan även använda utskuren biff, fläskfilé eller fläskkarré)
(eller hel Fransyska/Högrev som du själv skär i tärningar). 2 tsk torkad Koriander. Har du valt en hel bit fransyska, högrev eller liknande skär du köttet i bitar, ca 2x2 cm. 2 tsk torkad Koriander