Strimla baconet. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 1 pkt finstrimlad bacon
Fransyska tycker jag fungerar bäst. Rökt fläsk eller bacon, det brynta köttet, lök, vitlök, morötter, persilja, lagerblad och mejram samt häll i vattnet
Gnid in fransyskan med salt, svartpeppar och timjan. Jag brukar köra på 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på 60-62 grader och sen låta den vila i aluminiumfolie för att köttet ska få en chans att slappna av från den värmechock den fick i ugnen. Timjansdoftande rödvinssky4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond med rödvin 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på. 20g bacon
Strimmla fläsk eller bacon ganska grovt och stek på det lite snabbt. Möraste Rödvinsgrytanca 4 pers800 g fransyska3 morötter2 palsternackor1 bit rotsellerica 20-30 steklökar1 vitlök solo100 g rökt sidfläsk eller bacon2 lagerblad2½ dl rödvin2 msk oxfondfärsk timjansalt och pepparca 3 msk maizenaredningBörja med att putsa och tärna upp fransyskan i bitar som är ca 3x3 cm stora. 800 g fransyska
ex fransyska eller högrev. köttet, strimla baconet och skär lök och morötter i ganska små bitar. Fräs bacon i en tjockbottnad gryta tills fettet smält och häll då på morötter