Fransyska bacon recept

Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Fräs under tiden champinjonerna, bacon/sidfläsk, lammkorv och löken så att det får färg i en stekpanna och lägg sedan över det i grytan
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Strimla baconet. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Boeuf  Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Boeuf Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Strimla bacon och knaperstek på hög värme i pannan (utan fett) och låt överflödigt fett rinna av på ett papper innan du slår över det i grytan
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter
Långkok på höjden

Långkok på höjden

Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 1 pkt finstrimlad bacon
Mustig gryta

Mustig gryta

Strimla baconet och skär champinjonerna i kvartar. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret
Pulled beef

Pulled beef

Fransyska,. Stek baconet och låt det rinna av på ett pappersark. Dela baconet i mindre bitar och lägg ovanpå löken
Sydländsk gryta

Sydländsk gryta

Fransyska tycker jag fungerar bäst. Rökt fläsk eller bacon, det brynta köttet, lök, vitlök, morötter, persilja, lagerblad och mejram samt häll i vattnet

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker
Höstfransyska med Hasselbackspotatis och rödvinssky

Höstfransyska med Hasselbackspotatis och rödvinssky

Gnid in fransyskan med salt, svartpeppar och timjan. Jag brukar köra på 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på 60-62 grader och sen låta den vila i aluminiumfolie för att köttet ska få en chans att slappna av från den värmechock den fick i ugnen. Timjansdoftande rödvinssky4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond med rödvin 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på. 20g bacon
Södra Stations mustiga köttgryta

Södra Stations mustiga köttgryta

Klipp baconet till breda remsor och ha ner dessa samt mindre korvbitar i grytan. Fräs allt till baconet inte längre är sladdrigt
Möraste Rödvinsgrytan

Möraste Rödvinsgrytan

Strimmla fläsk eller bacon ganska grovt och stek på det lite snabbt. Möraste Rödvinsgrytanca 4 pers800 g fransyska3 morötter2 palsternackor1 bit rotsellerica 20-30 steklökar1 vitlök solo100 g rökt sidfläsk eller bacon2 lagerblad2½ dl rödvin2 msk oxfondfärsk timjansalt och pepparca 3 msk maizenaredningBörja med att putsa och tärna upp fransyskan i bitar som är ca 3x3 cm stora. 800 g fransyska
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ingredienser 1,5 kg fransyska , benfri, högrev el. ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Stek bacon och servera det med raggmunkar och lingon. (För knaprigare bacon, vänd dem i mjöl innan stekning)