Franskomelett. Omeletten är klar när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan. Franskomelett4 ägg 4 msk mjölk 0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar 1 msk smör till stekning
Häll ner omelettsmeten och låt omeletten stelna, men den ska fort-farande vara krämig. Rör med en stekspade i smeten och för in stelnad omelett från kanten in mot mitten
Idag gör vi det enkelt, en fransk krämig omelett med gräddiga räkor. Koka under tiden ihop grädden så den blir lite simmig, smaka av med salt och peppar och värm bara till räkorna innan du slår det på omeletten
omelett. Vik ihop omeletten och servera med rata 1. ratatouille. Hacka lök och vitlök fint. Skär zucchini, paprika, aubergine och paprika i cm stora bitar
Har man ingen sopprest av något slag går det lika bra att göra en vanlig franskomelett med vatten i eller använda krossade tomater plus lite skurna grönsaker i smeten
Bondomelett, ugnsomelett, franskomelett, fritatta. Det finns en mängs olika omeletter där ute, och även om det är en väldigt enkel måltid så är det många gånger ett konststycke att få till den där perfekta omeletten