fröknäcke,. Sist jag gjorde eget knäckebröd blev det inget bra, gjorde för tjockt, och hade sojamjöl istället för mandelmjöl, så det var nog därför det blev misslyckat
Blanda ihop quinoa, frönsmeten, mandelmjöl och solrosfrön. Quinoa/fröknäcke (1 plåt, ca 15 st). 3/4 dl mandelmjöl (bara vanliga mandlar som du mixar till mjöl). 3/4 dl mandelmjöl (bara vanliga mandlar som du mixar till mjöl)
Mjöla och plasta degen, ställ in den i kylen tills nästa dag. 5,5 dl grovt rågmjöl (300 g). 2 dl vetemjöl special (120 g). 1 msk potatismjöl. Dela degen i 18 lika stora delar och forma till runda bullar, dofta över lite mjöl och låt vila under plast i ca 30 minuter. 5,5 dl grovt rågmjöl (300 g). 2 dl vetemjöl special (120 g). 1 msk potatismjöl
majs- eller kokosmjöl. 11 dl mjöl, t. lin-, solros-, pumpa- och sesamfrön 1 dl havregryn 1 dl mjöl, t. majs- eller kokosmjöl 2 dl vatten 0,5 dl olja 0,5 tsk salt Chilipulver SpiskumminRör ihop fröerna med havregryn, salt och mjöl
alltså inte samma gul/bruna färg som när majsmjöl används. 12 dl Vetemjöl. Blanda samman mjöl, 1 krm fint salt och alla frön/kärnor så allt blir jämt fördelat
Tryck ut degen i en hel långpanna, klädd med bakpapper, med hjälp av lite mjöl eller oljade händer. Det här fröknäcket fixar du snabbt och enkelt på mindre än en timme och det blev jättegott