Frökex och fröknäcke har blivit väldigt populära, inte bara i LCHF/Paleokretsar. De här med kardemumma gjorde jag en vinter i Turkiet, där finns inte mycket att välja på i brödväg när man inte tål gluten
Fröknäcke. Fröknäcke är också en bra uppfinning för den som vill ha något att knapra på till frukost. Jag brukar använda mig av Cecilia Folkessons recept på fröknäcke, men det finns många fler recept att hitta på nätet
Fröknäcke är ett väldigt gott substitut till vanligt knäckebröd och det är också enkelt att göra. Till fröknäcket äter jag gärna hummus och avokado, men det är bara att använda fantasin och ha på det man känner för
Nästa period kokosgröt för att övergå till chiapudding, till fröknäcken och nu. – Ägglatte Gör likadant som kokoslatten, men lägg till ett ekologiskt rått ägg, vaniljpulver och lite kanel eller kardemumma
Och så har jag provat baka en ny sorts fröknäckebröd med röd quinoa som ska bli spännande att prova. Har hunnit göra en ny laddning granola med valnötter, mandel, chiafrön, linfrön och havregryn som jag smaksatte med kardemumma och honung
Det finns många ”innerätter” just nu som kvarg, chiapudding, raw food-bollar, fröknäcke, etc. Kardemumma, vaniljpulver, kanel och eventuell sötning efter smak (som honung, agavesirap, stevia etc)
ostar, kokt ägg, fröknäcke, kokt sparris med massor av smör samt räkor med skal. 30 och jag har just njutit av en storfrukost med zucchinifrallor med massor av pålägg och hemlagad granola som jag smaksatt med kanel och kardemumma och bär