Fläskstek vin recept

Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger

Fläskstek med rosmarin, Arista

Tillsätt vinet. Gör centimeterdjupa snitt över hela fläsksteken och stoppa in lite av vitlöksröran i varje snitt
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Provensalsk fläskgryta

Provensalsk fläskgryta

1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Söndagsmiddag!

Söndagsmiddag!

Han svänger ihop fläskstekar som ingen annan och ett och annat trevligt tillbehör också (annars kan Jamie ju vara rätt ojämn i sina recept, men just det där med kött - wow
Rödvinsköttgryta

Rödvinsköttgryta

Längtade efter riktig mat idag så det fick bli en köttgryta med rödvin som sakta fått koka in. Häll på vinet och vattnet

Fläskstek i ugnen

3 dl vitt vin. 4 personer. 1 kg hel och benfri fläskkarré. Smör till stekning. 1 msk fänkålsfrö. 7 vitlöksklyftor

Webers nyheter 2014

En läcker stek, en saftig kyckling eller kanske en mör fläskstek med knaprig svål. - Perforerat, så att köttsaft och fett försvinner lätt
12-timmars stek :)

12-timmars stek :)

Gnida in salt och peppar runt om fläsksteken. Man kan säkert ta vin istället för vatten också. 1 - 1,5 kg fläskstek. ) 1 - 1,5 kg fläskstek

Portugisisk fläskstek

Tillsätt vinet och smaksätt med salt och svartpeppar. 2½ dl vitt vin. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Stöt vitlöken i en mortel med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, ½ krm kajennpeppar och paprikapulver

Fläskstek med ugnspotatis

Häll i vinet i formen tillsammans med rosmarinkvistar och vitlöksklyftorna med skalet på. 3 dl vitt vin

Tjälknöl på fläskstek med cumberlandsås

Men nu är det vinter och det passar precis lika bra med kallskuret kött nu också, här serverat med en potatisgratäng, cumberlandsås och lite färsk frukt

Klassisk dansk fläskstek

Häll över vinet. Morötter, äpple samt lök läggs i en form tillsammans med fläsksteken. Slå spadet i en gryta och tillsätt grädden samt tre skedar svartvinbärsmarmelad

Provensalsk fläskgryta

t ex fläskstek. Blanda ner det röda vinet. 5 dl rött vin. Tärna köttet i 4-5 cm tärningar. Ta bort svålet på fläsket och tärna fläsket fint