Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Fläsksteken. 1 dl vitt vin. 1 dl vitt vin. Här i Sundsvall har det varit sjukt kallt i några dagar och man blir sugen på något rustikt och behagligt medan brasan värmer upp huset
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Han svänger ihop fläskstekar som ingen annan och ett och annat trevligt tillbehör också (annars kan Jamie ju vara rätt ojämn i sina recept, men just det där med kött - wow
1,5 kg fläskstek. 2 msk vitt vin. 1,5 kg fläskstek. 2 msk vitt vin. En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Tillsätt vinet och smaksätt med salt och svartpeppar. 2½ dl vitt vin. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Stöt vitlöken i en mortel med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, ½ krm kajennpeppar och paprikapulver
Men nu är det vinter och det passar precis lika bra med kallskuret kött nu också, här serverat med en potatisgratäng, cumberlandsås och lite färsk frukt
Häll över vinet. Morötter, äpple samt lök läggs i en form tillsammans med fläsksteken. Slå spadet i en gryta och tillsätt grädden samt tre skedar svartvinbärsmarmelad