Fläskstek med vitlök recept

Fläskstek med rosmarin, Arista

Gör centimeterdjupa snitt över hela fläsksteken och stoppa in lite av vitlöksröran i varje snitt. Finhacka vitlök och rosmarin
Fläskstek – försök nummer två!

Fläskstek – försök nummer två!

Till det gjorde jag ett blomkålsmos medvitlök och parmesan. Denna gång köpte jag en ribbestek, vilket är revben med svål
Pulled Pork

Pulled Pork

Igår gjorde jag på en bit fläskkarré, men det finns bättre bitar att göra den anrättningen på, typ fläskstek
Första försöket med färskt sidfläsk

Första försöket med färskt sidfläsk

Jag har en gång ätit en underbar fläskstekmed krispigt, men inte hårt skinn. Skogschampinjon och vitlök fick rostas långt ned i ugnen under tiden
Pulled pork enligt tallriksmodellen…

Pulled pork enligt tallriksmodellen…

För de som inte vet vad det är så är det en långtidstillagad fläskstek som sedan drars isär med händerna eller ett par gafflar
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstekmed ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden
Fläskesteg med syltad squash à la Elly

Fläskesteg med syltad squash à la Elly

1,5-1,75 kg fläskstek, på ben med svål, inte för mager 1 gul lök 1 klyfta vitlök 2 morötter 150 g rotselleri 1 knippe persilja 2-3 msk salt, till ingnidning 3-4 dl vatten salt malen svartpeppar. Potatispuré medvitlök och örter600 g potatis 1,5 dl mjölk 1 dl grädde 50 g smör 0,5 tsk salt, svart- eller vitpeppar från kvarn 1 knippe persilja, hackad 2 klyfta vitlök, hackade
12-timmars stek :)

12-timmars stek :)

Gnida in salt och peppar runt om fläsksteken. Receptet har jag hämta hos Magnus och Jenny med blogg Under vårt tak
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstekmed ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden

Portugisisk fläskstek

Gnid in köttet med kryddpastan. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tillsätt vinet och smaksätt med salt och svartpeppar