Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor. Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna
Vänd i fläskkotletterna och låt de stå lite. Blanda till marinaden i en bunke genom att ha i vitt vin, tomatpuré, honung, salvia och en skvätt olivolja, smaka av med salt och svart peppar
Lägg sen i fläskkotletterna ( jag hade marinerat de i olivolja, salvia, salt och peppar) Ett tips är att INTE skära i köttet för att se om det är klart
Den har genom historien ofta ansetts vara ett universal medel och har använts mot det mesta. Salvia är en god och lättodlad örtkrydda både på friland eller i kruka inomhus eller på balkongen
Den har genom historien ofta ansetts vara ett universal medel och har använts mot det mesta. Salvia är en god och lättodlad örtkrydda både på friland eller i kruka inomhus eller på balkongen
Tro det eller ej men jag har ALDRIG testat att laga mat medsalvia tidigare. Skala och klyfta potatisen, palsernacka, lök & morötter och lägg på en plåt med teflonfolie och spraya på olja och krydda
4 benfria fläskkotletter à 200 g ½ dl ströbröd Rivet skal av 1 citron 1 msk hackad färsk salvia 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk vetemjöl 1 vispat ägg 2 msk olivolja
Olja till formen 4 stora fläskkotlettermed ben à ca 200g Salt & svartpeppar 3 msk ströbröd 1 ½ dl äpplejuice 1 stort äpple, skalat och fint tärnat (ca 2 dl) 1 msk färsk salvia, fint strimlad ½ dl russin 2 msk smält smör