Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar. Fläskgryta 2 port. 3-400 g fläskkarré. 2 tsk paprikapulver. Fläskgryta 2 port. 3-400 g fläskkarré
Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar. Vill du hellre äta kyckling så hittar du en lika snabb gryta om du klickar på bilden nedan
Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar. Jag hittade så fantastiskt fin fläskkarré av Iberico-gris i en saluhall i Palma, både skivad och i bit
Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, soja och såsblandningen. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker
Ge marinaden ett uppkok, stick en kötttermometer i köttet och lägg ner den i grytan. Fläskkarré med asiatiska smaker 4-6 port1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl (för att koka sås av marinaden)Marinad3 pressade vitlöksklyftor4 dl kinesisk soja1 dl vatten½ dl ketchup1 tsk sambal oelek½ msk rödvinsvinäger2 msk farinsocker30 g riven färsk ingefära (ca 5 cm lång bit av en normaltjock ingefära)Rör samman alla ingredienserna till marinaden i en gryta som köttet precis får plats i, det ska alltså vara tight mellan grytans kanter och köttet. Väg sedan den hela biten lite då och då, när den väger 30 gram mindre så är den färdigriven, och det ligger exakt 30 gram riven ingefära i grytan, smart va. Dagens sallad blev en variant på rotfruktssalladen med asiatiska smaker, denna gången slängde vi i broccoli, röd och gul paprika,solrosfrön och litchiefrukter (ca 10 st konserverade) tillsammans med rotfrukterna från detta receptet. 1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl
Men idag taggar vi ner och vildheten får stå tillbaka för en gryta gjord på fläskkarré. Låt paprikan puttra med i grytan de sista minuterna, men låt den inte bli för mjuk
Krydda med paprika och sambal och fortsätt fräsa lite till. Grytan som vi bjuder er läsare på idag känns som att den kanske kan vara sista måltiden av denna sorten för säsongen
Under tiden fräser du majs, purjolök, paprika, chili(flakes), (vitlök) och skivad chorizo i omgångar Blanda ner i grytan med krossade tomater och socker när den där halvtimmen har gått
Blanda ihop och servera grytan med gul paprika, broccoli och tomat. Man ställer liksom bara in hur länge grytan ska kokas och så när det har kokat i angivna timmar slår grytan automatiskt om till varmhållningsfunktionen