Fläskkarré gryta paprika recept

Snabblagad gryta på fläskkarré

Snabblagad gryta på fläskkarré

Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar. Fläskgryta 2 port. 3-400 g fläskkarré. 2 tsk paprikapulver. Fläskgryta 2 port. 3-400 g fläskkarré
Snabb gryta med fläskkarré

Snabb gryta med fläskkarré

Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar. Vill du hellre äta kyckling så hittar du en lika snabb gryta om du klickar på bilden nedan
Snabblagad gryta på fläskkarré

Snabblagad gryta på fläskkarré

Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar. Jag hittade så fantastiskt fin fläskkarré av Iberico-gris i en saluhall i Palma, både skivad och i bit
Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, soja och såsblandningen. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker
Fläskkarré med asiatiska smaker.

Fläskkarré med asiatiska smaker.

Ge marinaden ett uppkok, stick en kötttermometer i köttet och lägg ner den i grytan. Fläskkarré med asiatiska smaker  4-6 port1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl (för att koka sås av marinaden)Marinad3 pressade vitlöksklyftor4 dl kinesisk soja1 dl vatten½ dl ketchup1 tsk sambal oelek½ msk rödvinsvinäger2 msk farinsocker30 g riven färsk ingefära (ca 5 cm lång bit av en normaltjock ingefära)Rör samman alla ingredienserna till marinaden i en gryta som köttet precis får plats i, det ska alltså vara tight mellan grytans kanter och köttet. Väg sedan den hela biten lite då och då, när den väger 30 gram mindre så är den färdigriven, och det ligger exakt 30 gram riven ingefära i grytan, smart va. Dagens sallad blev en variant på rotfruktssalladen med asiatiska smaker, denna gången slängde vi i broccoli, röd och gul paprika,solrosfrön och litchiefrukter (ca 10 st konserverade) tillsammans med rotfrukterna från detta receptet. 1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl
Gryta med asiatisk touch.

Gryta med asiatisk touch.

Men idag taggar vi ner och vildheten får stå tillbaka för en gryta gjord på fläskkarré. Låt paprikan puttra med i grytan de sista minuterna, men låt den inte bli för mjuk

Fläskkarré i ugn

Lägg sedan den brynta fläskkarrén i en gryta du kan ha i ugnen. Spara spadet som blir i grytan och använd det som sås över köttet
Sista grytan för säsongen?

Sista grytan för säsongen?

Krydda med paprika och sambal och fortsätt fräsa lite till. Grytan som vi bjuder er läsare på idag känns som att den kanske kan vara sista måltiden av denna sorten för säsongen
Sötsur kinesisk gryta

Sötsur kinesisk gryta

Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära. Dela, kärna ur och skiva paprikan
Pulled pork i Crock pot (Paleo gryta)

Pulled pork i Crock pot (Paleo gryta)

Blanda ihop och servera grytan med gul paprika, broccoli och tomat. Man ställer liksom bara in hur länge grytan ska kokas och så när det har kokat i angivna timmar slår grytan automatiskt om till varmhållningsfunktionen
Pulled Pork på Picnicbog

Pulled Pork på Picnicbog

Men i stället för att använda mig av fläskkarré, som de flesta använder, testade jag att göra på picnicbog
Pulled pork

Pulled pork

Lägg den sedan i en gjutjärnsgryta (med lock) som du hällt oljan i. Skölj köttbiten och gnid in salt, peppar och paprikapulvret