Sista grytan för säsongen?
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Surkålsgryta
  • 1 kg benfri fläskkarré eller bog, vi använde vildsvinsbog, i 3 cm stora bitar
  • 3 msk smör
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 röda lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 morot, slantad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1½ msk pressad citron
  • 400 g surkål
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Bryn köttet runt om i smör i en stor gryta.
  • Tillsätt lök, vitlök och morot och låt det fräsa med ett par minuter under omrörning.
  • Krydda med paprika och sambal och fortsätt fräsa lite till.
  • Häll i fond, vatten, kummin, tomatpuré, citron och surkål och låt det hela sjuda ca 1½ timme tills köttet lätt delar sig.
  • Rör samman mjöl och crème fraiche, ta bort grytan från värmen och vispa ner mjölblandningen.
  • Smaka av med salt och svartpeppar och servera med potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.