När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Grytbitar behöver ju som bekant en liten stund på spisen för att bli möra, även om grytbitar av fläsk klarar sig bra med en halvtimme, till skillnad från grytbitar av nöt som vill ha i alla fall en timme till
Detta smakrika och goda recept hittade jag i tidningen "Allt om mat" som jag prenumererar på. Hacka citrongräset i mycket små bitar och blanda med resterande ingredienser till marinaden
Smaka av med salt, peppar och ev lite chili. Skala morot, lök och vitlök och hacka dem grovt. Fräs morot, lök och vitlök i smör i en stor tjockbottnad kastrull
Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. När du har fått den konsistens du önskar, tillsätt sirap, ättika, ingefära, chiliflakes, salt och peppar